Καθαρισμός και απομάκρυνση σκουπιδιών από το πυθμένα του Θερμαϊκού Κόλπου

31/03/2022

Στον καθαρισμό και στην απομάκρυνση σκουπιδιών από τον πυθμένα του Θερμαϊκού προχώρησε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με την εταιρεία INTERGEO.

Όπως ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κεντρικής Μακεδονίας, Κώστας Γιουτίκας «η άμπωτη μας αποκάλυψε ένα ακόμη σκουπιδότοπο στον πυθμένα της θάλασσας. Mας επιβεβαίωσε ότι όσες προσπάθειες κι αν κάνουμε, όσους πόρους κι αν διαθέσουμε, η ποιότητα της ζωής μας, η δημόσια ασφάλεια και το περιβάλλον, θα απειλούνται από αδιάφορους και ασυνείδητους συμπολίτες μας.

Άμεσα, ο κ. Γιουτίκας  ήρθε σε συνεννόηση με την εταιρία  INTERGEO,  ανάδοχο του έργου καθαρισμού και εξυγίανσης  του δυτικού παράκτιου μετώπου της Θεσσαλονίκης και οργάνωσε  την επιχείρηση καθαρισμού που ξεκίνησε  την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022.

Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Κώστας Γιουτίκας τόνισε σχετικά ότι: «Αποδίδουμε καθαρή πλέον την ακτογραμμή του Θερμαϊκού Κόλπου στο ύψος της λιμνοθάλασσας του Καλοχωρίου, ανακόπτοντας τη δράση όσων αλόγιστα και ασυνείδητα επιμένουν να ρυπαίνουν. Θέλω να ευχαριστήσω για μια ακόμη φορά την  εταιρία INTERGEO που έχει αναλάβει τις εργασίες  εξυγίανσης  στο δυτικό παράκτιο μέτωπο, η οποία αν και  δεν ήταν στις συμβατικές της  υποχρεώσεις, πρόθυμα συνέδραμε στην απορρύπανση κι αυτής της περιοχής.

Η επιχείρηση  ολοκληρώθηκε  χτες, μετά από πέντε μέρες συνεχούς προσπάθειας και με σημαντικές  δυσκολίες στην «αποκόλληση»  ελαστικών  διαφόρων διαστάσεων από το θαλάσσιο πυθμένα, Τα ελαστικά και κάθε είδους  μπάζα  μεταφέρθηκαν σε μονάδες ανακύκλωσης.

Ανάβουμε ‘πράσινο’ στο περιβάλλον, βάζουμε τέλος  στην υποβάθμιση».